Time of your Life

Time of Your Life is een project binnen het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Via Time of Your Life gaan 100 jongeren, die geen startkwalificatie hebben, werken aan hun toekomst en dragen ze ook een steentje bij aan de samenleving. De jongeren leren tijden de MDT iets nieuws. Denk aan sportles geven aan kinderen, nagels lakken bij ouderen of aan de slag gaan als ervaringsdeskundige.

 

Dankzij Time of Your Life ontdekken ze wat ze willen gaan doen op het gebied van werk of studie. Want tijdens de MDT leren ze nieuwe mensen kennen en betekenen ze ook nog iets voor een ander. Zo dragen de jongeren bij aan een sterke en betrokken samenleving.

 

Zo’n 13.000 jongeren moeten vanaf september van 2019 aan de slag gaan in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Tot die tijd gaat Time of Your Life als proeftuin aan de slag.

Maatwerk dromen & talenten

Binnen Time of Your Life is vanaf de start van het traject aandacht voor de jongere (LVB). Waar droomt hij of zij van? Wat wil diegene bereiken en wat zijn de talenten van die persoon? We koppelen de jongeren aan een trainer en samen zoeken zij naar een werkervaringsplek. Hier krijgen zij de kans zich te ontwikkelen en werken doelgericht aan hun toekomst.

Eerste stap

Volgens projectleider Asisa Spaans-Boujahma van het Expertisecentrum William Schrikker werken de jongeren zo aan hun CV en krijgen ze weer een plek in onze samenleving. “We hopen dat met dit initiatief dat jongeren vanuit hun werkervaringsplek gaan groeien. Dat ze werk vinden dat bij hun past, hun diploma halen en zo de eerste stap zetten richting een mooie toekomst waarin zij hun dromen kunnen waarmaken.”

Voor meer informatie en aanmelding Asisa Spaans -Boujahma, projectleider via: TOYL@wsg.nu  

Vlogs

Wat doe je binnen een MDT? We hebben verschillende jongeren gevraagd om over Time of your Life te vertellen in een vlog. Bekijk hieronder de verhalen van Nicky en anderen over wat zij hebben gedaan!

In opdracht van: