Informatie pleegzorg Noord-Holland

Veel kinderen wachten op een veilige en fijne plek bij een pleeggezin. In Noord-Holland zijn er veel te weinig pleegouders. Met de campagne Openjewereld.nu willen gemeenten samen met alle pleegzorgaanbieders uit de regio nieuwe pleegouders vinden.

Het belang van pleegzorg en de noodzaak van meer pleegouders voor kinderen in de provincie is groot. Vele kinderen die pleegzorg nodig hebben wachten op een warm en veilig thuis om op te groeien. Open jij je wereld voor een kind?

Wat houdt pleegzorg nou in? En wat wordt nou eigenlijk verwacht van een pleegouder? We vertellen het je graag. Pleegouder zijn is mooi maar ook zeker niet makkelijk. Als je nog aan het oriënteren bent of je twijfelt nog dan kun je contact met ons opnemen. Onze wervers staan voor je klaar om met je te praten over pleegzorg. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Of bezoek een digitale informatieavond.

Op 21 januari staat de eerste digitale informatiebijeenkomst van 2021 gepland.

Deze richt zich op iedereen in Noord-Holland die meer wil weten over pleegzorg en erover nadenkt om pleegouder te worden. Mocht u uit een andere regio komen, bent u uiteraard ook van harte welkom om aan te sluiten.

Datum: 21-01-2021
Tijd: 20:00-21:30

Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar onze medewerkers in Noord-Holland: wervingpleegoudersnh@wsg.nu

Openjewereld.nu
Als kinderen niet thuis kunnen wonen, kunnen ze het beste opgroeien in een pleeggezin, met zo weinig mogelijk wisselingen. Misschien wil je wel pleegouder worden, maar weet je niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Op www.openjewereld.nu kan je stap voor stap bekijken of pleegouder zijn iets voor je is. Je kan een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders, van pleegkinderen, de eigen ouders en hulpverleners. De website belicht met filmpjes, podcasts en verhalen alle kanten van pleegzorg.