Pleegouder worden bij William Schrikker

Wilt u pleegouder worden, of meer informatie? Op deze pagina vindt u alle informatie over pleegouderschap en wat pleegzorg inhoudt. 

Iedereen ouder dan 21 jaar kan in principe pleegouder worden, ongeacht de gezinssamenstelling. Het belangrijkst is dat u een kind een veilig en stabiel thuis kunt bieden. De pleegouders bij William Schrikker Gezinsvormen kiezen ook vaak bewust voor kinderen met een beperking of kinderen van ouders met een beperking.

Pleegzorg kan kort- of langdurig nodig zijn, maar het kan ook al voldoende zijn dat pleegouders een kind alleen in weekenden of vakanties opvangen om zo steun te bieden aan de ouders. Afhankelijk van wat bij u past kiest u één van de varianten. In iedere variant wordt u zorgvuldig en deskundig begeleid door één van onze pleegzorgwerkers.

90% van onze pleegouders geeft aan dat het opvoeden van pleegkinderen, ondanks de moeilijke momenten, een ‘prachtige ervaring’ is.

Meer informatie en aanmelden

Het is belangrijk dat u goed overweegt of het pleegouderschap iets voor u is. Voor meer informatie kunt onze brochure aanvragen, via deze link een webinar bekijken en contact opnemen met onze afdeling Instroom & Bemiddeling via ons algemene telefoonnummer: 088-526 00 00.

Ook de volgende websites bieden veel informatie:

Om u aan te melden als pleegouder vult u het aanmeldformulier in. Onze afdeling Instroom & Bemiddeling neemt dan contact met u op.

Wil je meer informatie? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen door op de vragen te klikken.

Aanmelden voor pleegouderschap

Wilt u zich aanmelden om pleegouder te worden bij William Schrikker Gezinsvormen? Dan kan dat via ons aanmeldformulier. Klik op de knop hieronder om naar het formulier te gaan.

Aanmeldformulier