Gezinshuisouder worden bij William Schrikker

Past jeugdzorg je als een warme jas en vind je dat ieder kind het recht heeft op een veilige en stimulerende woonomgeving? Sta je stevig in het leven, heb je aantoonbare pedagogische of zorginhoudelijke ervaring met jeugdigen met een verstandelijke beperking en ben je bereid een kind met een beperking een thuis te bieden? Dan ben jij misschien wel één van onze nieuwe collega’s! 

Voorwaarden

Als gezinshuisouder van een kind met een beperking moet je stevig in je schoenen staan. Je bent in staat om structuur aan te brengen, en je kan je verplaatsen in de belevingswereld van jongeren met een beperking terwijl je ook sociaal en communicatief vaardig bent in het onderhouden van contacten met biologische ouders, familie, scholen en andere instanties. Dat vraagt soms de nodige flexibiliteit en stressbestendigheid, maar wij staan altijd klaar om je te ondersteunen en van advies te voorzien. Wat wij vragen: 

  • Minimaal MBO werk- en denkniveau niveau 4, op Sociaal Pedagogisch of Zorginhoudelijk gebied.
  • Relevante levenservaring en aantoonbare pedagogische of zorginhoudelijke ervaring met jeugdigen met een verstandelijke beperking.
  • Kennis van en inzicht in de relevante hulpverleningsmethodieken.
  • Kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving, inclusief indicatiestelling.
  • In staat de identiteit van de jeugdigen respecteren ten aanzien van hun cultuur en (geloofs)overtuiging.
  • Goed in staat om schriftelijk te rapporteren en waargenomen gedrag te beschrijven.

Salaris

Wat wij bieden: Je wordt ondersteund door een orthopedagoog en door een gezinshuiscoach. Daarnaast neemt u regelmatig deel aan bijscholing. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingeschaald FWG 40 (minimaal €1.826 en maximaal € 2.701). Het vakantiegeld bedraagt 8% en in december ontvang je een eindejaarsuitkering van 7,05%. Daarnaast wordt de onregelmatigheidstoeslag gecompenseerd door een toelage van 14% van het brutoloon.