Derde editie Initiatiefprijs William Schrikker van start

Voor de derde keer stelt de William Schrikker Stichting €15.000 beschikbaar voor een mooi initiatief dat een steuntje in de rug kan gebruiken. Ken jij een mooi initiatief of ben je werkzaam voor een organisatie die het geld goed kan gebruiken voor het uitvoeren van een project? Meld deze aan voor de Initiatiefprijs 2019!

We zijn op zoek naar initiatieven die de idee-fase al voorbij zijn. Daarom vragen we bij het aandragen van een initiatief om informatie. Let op: het mag geen initiatief zijn waarbij William Schrikker zelf al bij betrokken is.

Erik Heijdelberg, bestuursvoorzitter Partners voor JeugdErik Heijdelberg, voorzitter Raad van Bestuur: “De winnaars van de afgelopen twee edities laten zien dat er in Nederland genoeg gebeurt op gebied van kleine innovaties voor ouders of kinderen met een beperking. Omdat het vaak om vrijwilligers organisaties gaat zie je dat het geld goed van pas komt om zo’n lokaal initiatief verder te brengen. Soms met landelijke uitstraling. Het is dat potentieel wat we met de William Schrikker Initiatiefprijs willen voeden. Met de versterking van deze kleine initiatieven in de wijk en in de buurt laten we het belang van ons partnerschap met de gemeenten zien.”

Aanmelden

De initiatieven kunnen nog aangemeld worden tot vrijdag 19 april tot 17:00. Belangrijk is dat bij jouw aanmelding een goed onderbouwd financieel plan zit, het plan voor de lange termijn voor het initiatief en wat de bijdrage is voor mensen meteen licht verstandelijke beperking. Lees op onze website meer over de prijs: https://www.williamschrikker.nl/initiatiefprijs

Update: inmiddels is de aanmeldperiode verstreken. We hebben vele aanmeldingen binnen gekregen en zijn begonnen met het beoordelen van de initiatieven.

Jury

Aanmeldingen worden beoordeeld door een jury die onafhankelijk zal beoordelen welk initiatief de €15.000 in ontvangst mag nemen. De jury bestaat uit:

  • H.J. van Schaik (Burgemeester Harderwijk)
  • M. Kavelaars (Bestuurder Pluryn/Intermetzo)
  • E. Heijdelberg (Voorzitter Raad van Bestuur Partners voor Jeugd)
  • J. Schuurman (Voorzitter cliëntenraad William Schrikker)
  • I. Ten Berge (Directeur Expertisecentrum William Schrikker)”

Eerdere winnaars

Dit is de derde keer dat deze prijs uitgeschreven wordt door William Schrikker. in 2018 ging de prijs naar de vrijwilligersorganisatie 'Handjehelpen' met hun initiatief 'Eigenwijs op Reis'. in 2017 naar de 'Oudergroep Klank' van het Centrum voor Jeugd en Gezin.