Time of Your Life gaat door naar fase 2

Het project Time of Your Life krijgt vervolg! Opdrachtgever ZonMw heeft een vervolgproject toegekend aan het Expertisecentrum William Schrikker om Time of Your Life voort te zetten. Het afgelopen jaar begeleidde Time of Your Life ruim 100 jongeren binnen Maatschappelijke diensttijd-trajecten. Dat aantal gaat naar 500 in de tweede fase van het project. Projectleider Asisa Spaans – Boujahma reageert verheugd: ‘Dit is fantastisch nieuws voor de jongeren! We hebben veel jongeren geholpen om weer perspectief te krijgen. Nu krijgen we de waardering en financiering om het project verder uit te breiden, te verduurzamen en nog meer jongeren te helpen.’ Het project wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband met TOPGroep en MVO-solutions.

Maatschappelijke diensttijd (MDT)

De Maatschappelijk Diensttijd is vanuit de overheid opgezet om jongeren mee te laten doen in de samenleving. Jongeren die de middelbare school bijvoorbeeld verlaten, hebben vaak geen perspectief of motivatie om uit te zoeken waar zij goed in zijn. De MDT is opgezet om ze daarbij te helpen en ze weer te motiveren om mee te doen in de samenleving. Time of Your Life is een project binnen de MDT die voor deze kwetsbare jongeren coaching biedt en zoekt naar een passende plek voor hun MDT in de buurt. Bijvoorbeeld: een thuiszitter gaat als vrijwilliger aan de slag bij een sportschool in de buurt. Of: een jongere in een Justitiële Instelling gaat aan de slag als ervaringsdeskundige en denkt mee over de aanpak rondom jongerenbegeleiding. De duur van de MDT kan verschillen van 4 tot 31 uur per week en van 3 weken tot 6 maanden. Deze hele periode is er begeleiding van de Time of Your Life-coach. (Tekst gaat verder onder de infographic)

Kickboxtraject

Een mooi voorbeeld van één van de Time of Your Life-trajecten is van de 15-jarige Amenay. Discipline, goed organiseren en plannen, dat wilde hij leren tijdens zijn MDT-traject. Hoe? Door als vrijwilliger op de sportschool te assisteren met allerlei hand- en spandiensten. Alleen leverde het meer op voor de 15 jarige Amenay, nu geeft hij kickboks-clinics met een motiverend verhaal aan zorgprofessionals. Hij is een inspirator! Aan ambities geen gebrek, want Amenay wil een sportopleiding doen en nog meer mensen inspireren en motiveren. Dat gaat zeker lukken met zijn discipline en organisatietalent!

Meer informatie over Time of Your Life of ken je een jongere die geholpen zou kunnen worden met Time of Your Life? Neem contact op met Asisa  Spaans – Boujahma: aspaans@wsg.nu

Foto: het team van het Expertisecentrum William Schrikker, trainer Omar Gassa en Time of Your Life-jongere Amenay