Programma Pleeggrootouderdag 2019 in Alkmaar bekend

De Week van de Pleegzorg komt eraan en daarmee ook de Pleeggrootouderdag 2019. Op Woensdag 6 november worden pleeggrootouders en hun pleegkinderen in Alkmaar in het zonnetje gezet. In sportcomplex De Meent Bauerfeind is een feestelijk programma voor ze georganiseerd door Stichting belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN). SPBN wil op deze manier pleeggrootouders bedanken voor hun inzet voor de pleegkinderen. Ook zal Prinses Beatrix aanwezig zijn op het evenement om met pleeggrootouders te praten en de activiteiten met de pleegkinderen bij te wonen!

Programma

De dag begint om 10:00 in de ochtend en duurt tot 16:00 in de middag. Voor zowel de pleeggrootouders als de pleegkinderen zijn aparte programma’s opgesteld. Zo kan er op het sportcomplex geschaatst en gedanst worden en kunnen pleeggrootouders workshops, lezingen en presentaties bijwonen. Het gehele programma is te bekijken op de website van SBPN. William Schrikker Pleegzorg ondersteunt en sponsort het evenement samen met jeugdhulporganisaties Spirit, Kenter en Parlan.

Week van de pleegzorg

Van 30 oktober tot 6 november vind de Week van de Pleegzorg plaats. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland en is bedoeld om de aandacht te vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Ook is het een mooie gelegenheid om pleegouders te bedanken. Door het hele land vinden ludieke acties plaats en evenementen plaats waarbij pleegzorg centraal staat. Alle activiteiten in deze week zijn te vinden op de website van Pleegzorg Nederland.