Ministerie positief over Time of Your Life, geslaagd werkbezoek tijdens open podium

Op maandag 21 juni bracht het Ministerie VWS een bezoek aan Crea-theater in Amsterdam waar de Time of Your Life-organisatie een open podium hield. Tijdens het evenement kregen medewerkers van het ministerie inzicht in de verschillende Maatschappelijk diensttijd-trajecten (MDT) van onze jongeren. Daniel, Esmeralda, Robert, Ot, Jace, Floor, Warda, Berry en Jally vertelden op het podium hun verhaal (soms in rap-vorm) en wat voor ontwikkeling ze hebben doorgemaakt tijdens hun MDT. Het ministerie reageerde erg positief op wat Time of Your Life bereikt met deze jongeren.

Ook TOYL-projectleider Asisa Spaans spreekt van een geslaagde middag: “Wat zijn we ongelofelijk trots op de jongeren van Time of Your Life! Zij hebben een ‘supertof’ werkbezoek georganiseerd voor VWS! Gewoon gaan staan en je ding doen, dat was het idee. Een rap over je leven, ervaringen met jeugdzorg of je dromen delen, ze deden het gewoon. Deze jongeren ‘ownen’ het podium en zetten zich in voor anderen in de maatschappij.”

TOYL en MDT

De Maatschappelijke Diensttijd is vanuit de overheid opgezet om jongeren mee te laten doen in de samenleving. Jongeren die bijvoorbeeld de middelbare school verlaten, hebben vaak geen perspectief of motivatie om uit te zoeken waar zij goed in zijn. De maatschappelijke diensttijd (MDT) geeft jongeren de kans hun talenten in te zetten en te ontwikkelen waarbij zij ook iets teruggeven aan de samenleving. Zo werken zij aan hun cv en toekomstperspectief, maar dragen zij ook hun steentje bij.

Time of Your Life is een project binnen de MDT die voor deze kwetsbare jongeren coaching biedt en zoekt naar een passende plek voor hun MDT in de buurt.

Bijvoorbeeld: een thuiszitter gaat als vrijwilliger aan de slag bij een sportschool in de buurt. Of: een jongere in een Justitiële Instelling gaat aan de slag als ervaringsdeskundige en denkt mee over de aanpak rondom jongerenbegeleiding.

Aanmelden

Time of Your Life is er voor de jongere met een droom, maar die een duwtje in de rug nodig heeft om deze te verwezenlijken. Voor de jongere die niet weet wat hij wil in het leven, het niet lukt om werk, een opleiding of een leuke dagbesteding te vinden. Of ze nu in een gesloten instelling zitten, thuis wonen of in een pleeggezin, alle (kwetsbare) jongeren kunnen meedoen.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor Time of Your Life? Stuur ons een mail via toyl@pvj.nl