Kansrijkopvoeden.nl voor pleegouders en gezinshuisouders live!

Onze website kansrijkopvoeden.nl met trainingen voor onze pleegouders en gezinshuisouders is live! Het opvoeden van kinderen of jongeren die al veel mee hebben gemaakt is een uitdaging. Zeker wanneer er sprake is van een beperking bij het kind en/of de ouders. Daar ondersteunen we graag in  met trainingen over bijvoorbeeld het opvoeden van een kind met een trauma, hechtingsproblemen of een licht verstandelijke beperking. De trainingen leren u hoe u met lastige situaties om kunt gaan en geven u handige tips.

Wat is kansrijkopvoeden.nl?

De website Kansrijkopvoeden.nl is een initiatief van William Schrikker Gezinsvormen. Op deze site vindt u al de trainingen en bijeenkomsten die wij organiseren voor pleegouders en gezinshuisouders die bij William Schrikker Gezinsvormen aangesloten zijn.

Kinderen of jongeren die in een pleeggezin of gezinshuis wonen hebben al veel meegemaakt. Daardoor is de opvoeding soms best een uitdaging. Daar willen we u in ondersteunen. Onze trainingen gaan over onderwerpen waar veel van onze pleegouders en gezinshuisouders mee te maken krijgen. Ze leren u hoe u met lastige situaties om kunt gaan en geven u handige tips.
De trainingen en bijeenkomsten worden overal in Nederland georganiseerd.

William Schrikker Gezinsvormen biedt opvoedondersteuning, pleegzorg en gezinshuiszorg. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van gezinnen waar sprake is van een licht verstandelijke beperking of handicap bij de kinderen en/of ouders.

Meld u aan!

We nodigen onze pleegouders en gezinshuishouders graag uit om alvast een kijkje te nemen op kansrijkopvoeden.nl. Op de site kunt u kosteloos toegang aanvragen voor de online cursussen van de pleegouderacademie van Augeo. De trainingen op locatie vinden plaats vanaf september en dit programma is nog in ontwikkeling. Daarom zijn voor veel trainingen de datum en locatie nog niet bekend. Toch kunt u zich hier al voor aanmelden. Wanneer de datum en locatie bekend zijn, ontvangt u hier een bericht over en kunt u zich definitief aanmelden. Op deze manier kan de organisatie ook zien wat de interesse is voor ieder van de trainingen en het aanbod daarop aanpassen.

Mocht u hulp nodig hebben bij het registreren of het aanmelden op de website, vraag dan gerust of uw pleegzorgwerker u even kan helpen, dat doen ze graag!

We hopen u snel te zien op een van onze trainingen! Zodat we u nog beter kunnen helpen om kinderen zo veilig, gezond en kansrijk mogelijk op te laten groeien.