"Ik probeer me te verplaatsen in jouw perspectief, me te laten verrassen. Ik denk niet in beperkingen"

Deze tip gaf Fiona, ervaringsdeskundige bij Buro ErvaringsKracht, aan de aanwezigen op de WKZ-refereeravond over 'Kwetsbaar Ouderschap'. Vanuit de regio Utrecht en daarbuiten kwamen ruim 80 jeugdartsen, kinderartsen en andere belangstellenden bijeen op 15 april om het belangrijke thema 'Kwetsbaar Ouderschap' online te bespreken.

Hierbij was Janet Verburg van het Expertisecentrum William Schrikker uitgenodigd om te spreken over communicatie met ouders en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Kijken en denken we vanuit 'het stempel LVB' en beperkingen? Of gaan we naast mensen staan, luisteren we, zien we de (soms enorme) uitdagingen en ondersteunen we om mee te doen in de samenleving? "Bejegening, dat was het sleutelwoord van deze avond", vat Janet samen.

Buro ErvaringsKracht

"Ik probeer me te verplaatsen in jouw perspectief en durf me te laten verrassen. Ik denk niet in beperkingen."

Deze en andere tips gaf Fiona, ervaringsdeskundige. Dat deed ze namens Buro Ervaringskracht van Cordaan, in samenwerking met Janet Verburg van het Expertisecentrum William Schrikker. Haar ervaringen met hulpverleners heeft Fiona verwoord in een boekje met aansprekende tips. "Ik hoop dat professionals de tips lezen en erover nadenken. Zó kan het ook en werkt het beter", aldus Fiona. 

Contact​

Wil je meer weten over wat we doen, of kunnen we kansen voor samenwerken benutten? Neem gerust contact op!

Buro ErvaringsKracht, www.buro-ervaringskracht.nl , john@buro-ervaringskracht.nl

Expertisecentrum William Schrikker, Janet Verburg, jverburg@pvj.nl