'Hijltje', documentaire over pleegzorg op Omroep West uitgezonden

Pleegouders zijn bijzonder in Nederland, maar Hijltje heeft zoveel gedaan op het gebied van pleegzorg dat je er een hele documentaire mee kan vullen. En dat is dus ook gebeurd. Omroep West heeft haar en veel van haar pleegkinderen gevolgd en gefilmd hoe het is om pleegouder te zijn. Meer dan dertig jaar heeft zijn pleegkinderen opgenomen in haar huis.

Het is de Week van de Pleegzorg en daarom zendt Omroep West deze week de documentaire 'Hijltje' uit. Hijltje is een bijzondere vrouw met enorm veel ervaring als pleegmoeder. Ze heeft vele kinderen opgevangen en opgevoed in haar huis. Ze is ook al jaren pleegouder via William Schrikker en vangt daardoor ook kinderen op die een licht verstandelijke beperking hebben of kinderen waarvan de ouders een lichtverstandelijke beperking hebben. In de documentaire is te zien hoe Hijltje in het leven staat en waarom zij zich inzet voor deze kinderen.

Uitzending

De documentaire is in twee delen geknipt. Een preview van de documentaire is hieronder te zien. Deel 1 is hier te zien: https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000210/Westdoc/aflevering/170311090/Hijltje

En deel 2 is hier te zien: https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000210/Westdoc/aflevering/170312001/Hijltje-deel-2

Veel kijkplezier!