Expertisecentum William Schrikker bij LVB-congres in Zwolle

 
Het Expertisecentrum William Schrikker geeft twee workshop op het jaarcongres LVB op 17 september in Zwolle. Dit is grootste congres over Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en het Expertisecentrum William Schrikker is trots partner van het evenement. Zij zijn dé experts op het gebied van LVB en doen veel aan ontwikkeling en innovatieve projecten voor de doelgroep. Op het congres verzorgt het Expertisecentrum twee workshops. 
 

De eerste workshop laat je in de huid kruipen van iemand met een LVB in een VR-simulatie. Hoe is het om je staande te houden in onze complexe maatschappij, waarin alles snel gaat en niets simpel lijkt? Waarin je niet alles begrijpt. Waarin je je al snel dom voelt, of gefrustreerd.

De VR-bril en simulatie zijn samen met een VR-oproducent ontwikkelt door het Expertisecentrum William Schrikker, SVG Verslavingsreclassering en andere instellingen. Het project is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Tijdens de workshop is er de gelegenheid om de VR simulatie te ervaren en die ervaringen te delen. Daarnaast wordt door het Expertisecentrum en SVG Verslavingszorg uitleg gegeven over de totstandkoming van het project, de ervaringen uit de testperiode, en de bruikbaarheid van de simulatie in trainingen van professionals die werken met mensen met een LVB.

De tweede workshop gaat over het proeftuinproject ‘Time of Your Life’. De Maatschappelijk Diensttijd komt eraan en met deze proeftuin heeft het Expertisecentrum invulling gegeven aan hoe deze diensttijd eruit kan zien voor jongeren met een LVB. Tijdens de workshop zie je hoe Time of Your Life is opgezet en hoe het deze jongeren weer perspectief kan geven voor hun toekomst!

Het jaarcongres LVB wordt gehouden door Logacom op 17 september in Zwolle van 09:00 tot 16:30. De locatie van het congres ligt op een minuut lopen van het station in de Nieuwe Buitensociëteit. Deelnemers van het congres ontvangen daarbij 4,5 punt SKJ en het magazine de Socio. Aanmelden kan via: https://www.logacom.nl/aanmelden.php?recn=349

Voor medewerkers van Partners voor Jeugd (William Schrikker en De Jeugd- en Gezinsbeschermers) heeft het Expertisecentrum een korting bedongen voor het evenement. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij info-expertisecentrum@wsg.nu