Ervaringen Time of Your Life-er Nadir: “Ik heb een beperking, maar ik ben niet mijn beperking!”

Mijn naam is Nadir Addab en ik ben 20 jaar. Ik ben een spontane jongen die positief in het leven staat. Ik heb spasticiteit en door mijn lichamelijke beperking gaat het praten mij wat moeilijker af en maak ik soms ongecontroleerde bewegingen met mijn armen. Dit weerhoudt mij er echter niet van om mijn dromen na te jagen.

Ik communiceer door met mijn voeten op de toetsenbord/tablet te typen en hierdoor kan ik bijvoorbeeld zelf mijn administratieve zaken regelen. Verder had ik hierdoor ook de kans om mijn middelbare school succesvol af te ronden. Helaas kwam na mijn middelbare school mijn schoolcarrière abrupt tot een einde. Het was niet mogelijk om een vervolgopleiding te vinden waar ik heen kon of werd toegelaten.

Het was erg frustrerend dat ik na mijn middelbare school niet deel kon nemen aan een vervolgopleiding vanwege mijn beperking. Desondanks deze tegenslag ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik heb mezelf verder ontwikkeld en heb mij verdiept in beleggen. Ik volg momenteel een thuisstudie beleggen en haal hiervoor goede cijfers, wat mij veel voldoening geeft. Ik doe nu al een paar maanden mijn Maatschappelijke Diensttijd, ook wel MDT genoemd, bij het project Time of Your Life. De mensen van Time of Your Life begeleiden adolescenten zonder startkwalificatie tijdens hun MDT en kijken naar mogelijkheden. Wat mij erg aanspreekt aan het traject is dat zij niet denken in beperkingen, want dat doe ikzelf ook niet!

Op 5 november 2019 heb ik Bertyl Wissenburg voor het eerst ontmoet en het klikte meteen. Bertyl is een coach van Time of Your Life en eigenaar van Top Groep, Hij heeft een erg fijne persoonlijkheid en denkt in oplossingen. We raakten aan de praat en kwamen erachter dat wij allebei een passie voor beleggen delen.

Het is geweldig om met iemand te praten die dezelfde passie deelt. We hebben daar dan ook anderhalf uur uitvoerig over gesproken. Ik vond het super! Bertyl komt in de toekomst vaker langs om ideeën uit te wisselen over het beleggen en daar kijk ik erg naar uit! Mijn droom is om te integreren in de maatschappij en in de toekomst een baan te vinden waarin ik mijn passie voor beleggen verder kan ontwikkelen. Ik wil jullie heel erg bedanken dat jullie mijn verhaal hebben gedeeld!

Meer weten over het project Time of Your Life? Bekijk de pagina op de website: https://www.williamschrikker.nl/timeofyourlife