Complexe Scheidingen App nu ook beschikbaar voor iPhone

De app ‘Complexe Scheidingen’ is beschikbaar voor iPhone. In oktober lanceerde het Expertisecentrum William Schrikker al de versie voor Android. De App staat gepubliceerd op de website van William Schrikker. Via de website kunnen professionals nu via de iPhone maar ook de laptop de app raadplegen.

Via de weblink www.williamschrikker.nl/csapp is de handige app nu beschikbaar. In de app is de doorontwikkelde Aanpak bij Complexe Scheidingen te raadplegen. Dankzij infographics en een zoekfunctie kunnen professionals snel informatie vinden die ze nodig hebben. Ook is in de app het juridisch kader toegevoegd en zijn relevante documenten opgenomen in de bijlage.

Beginscherm

Voor de iPhone is de app met een simpele handeling op het beginscherm te zetten zodat de app snel te raadplegen is, wanneer je hem nodig hebt. Ga naar williamschrikker.nl/csapp en druk op de knop ‘delen’, ofwel dit icoontje:

Vervolgens scroll je naar beneden om de app op je beginscherm te zetten, rechts in de afbeelding te zien:

Na het bevestigen staat de app op je beginscherm.

Doorontwikkeling Aanpak Complexe Scheidingen

Vanuit de Raad voor de Kinderbescherming en de Gecertificeerde Instellingen komen sinds enige jaren duidelijke signalen binnen dat het aantal ondertoezichtstellingen met complexe scheidingsproblematiek blijft toenemen. De cijfers liegen er dan ook niet om. Het rapport ‘Scheiden? En de kinderen dan?’ van André Rouvoet beschrijft het probleem als volgt:

  • 70.000 thuiswonende kinderen per jaar maken mee dat hun ouders uit elkaar gaan;
  • 16.000 kinderen hebben ernstige last van de gevolgen van de scheiding;
  • 7.200 scheidingen kunnen getypeerd worden als conflict- of vechtscheidingen;
  • 60% van de jongeren in de jeugdbescherming komen uit een scheidingssituatie.

Dit is een van de redenen dat we de ‘Aanpak bij Complexe Scheidingen’ doorontwikkeld hebben en vanuit deze doorontwikkeling een handige app hebben gemaakt. De app is ontwikkeld door het Expertisecentrum William Schrikker in samenwerking met alle Gecertificeerde Instellingen (GI’s) in opdracht van Jeugdzorg Nederland.