Nieuwsoverzicht

Webinar: Weet jij alles over gesloten jeugdhulp?

Wilt u alles weten over gesloten jeugdhulp? Meldt u  dan aan voor aankomende webinar. Onze trainers Bernice Reijf en Janwillem de Liefde vertellen u alles over wanneer een jongere te maken kan krijgen met gesloten jeugdhulp en welke eisen de wet hieraan stelt. Zij bespreken daarbij wat u kunt verwachten in de praktijk en hoe u een gesloten plaatsing kan voorkomen.

Lees meer

Richtlijn Pleegzorg

Binnenkort moeten we allemaal gaan werken volgens de richtlijn Pleegzorg. Op www.jeugdzorgleertonline.nl vind u bij de essentials een aantal korte filmpjes waarin de Richtlijn Pleegzorg wordt samengevat en toegelicht. Zo kunt u in korte tijd op de hoogte raken van de belangrijkste onderdelen van deze richtlijn en wat deze voor uw werk als jeugdzorgwerker of pleegzorgwerker betekent

Lees meer

Webinar: Huiselijk geweld vanuit systemisch perspectief

Dinsdag 25 september 2018, 11:30 uur - 12:00 uur
In een analyse van geweldsproblematiek worden de posities van ‘daders’ en ‘slachtoffers’ steeds meer losgelaten en focussen we op de interactie in gezinnen. Vragen die hierdoor ontstaan zijn: Hoe werken geweldsdynamieken in gezinnen? Hoe beïnvloeden patronen elkaar en hoe beïnvloedt dat onze manier van kijken en werken?
Dit webinar gaat in op die systemische kijk op geweldsproblematiek.

Lees meer
12345Laatste