Nieuws

Tanja Ineke nieuw lid Raad van Toezicht bij Partners voor Jeugd

Per 1 juli zal Tanja Ineke toetreden tot de Raad van Toezicht van Partners voor Jeugd. Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van William Schrikker en De Jeugd- & Gezinsbeschermers, actief in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Mevrouw Ineke is benoemd op voordracht van de medezeggenschap van de organisatie.

Steunouder NL en SuperCOOL bekroond met initiatiefprijs

In het Stadsmuseum van Harderwijk werd afgelopen vrijdag de William Schrikker Initiatiefprijs uitgereikt. Steunouder en SuperCOOL behaalden de eerste en tweede prijs van de William Schrikker Initiatiefprijs. Met de prijzen is een geldbedrag gemoeid van € 15.000,- en € 5.000,-.

App Moeilijke Woordenlijst Strafrechtketen gelanceerd

Met de online Moeilijke Woordenlijst Strafrechtketen kun je cliënten met een licht verstandelijke beperking uitleggen wat deze lastige juridische begrippen betekenen. Veelgebruikte termen uit de strafrechtketen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. De app is gratis te downloaden via Google Play en voor iPhone via de App Store. 

Nieuw samenwerkingsverband in Pleegzorg in Nederland

Tot voor kort waren het elkaars concurrenten maar de organisaties van William Schrikker Pleegzorg(WSP), Yorneo, Timon en het Leger des Heils zijn tot de conclusie gekomen dat samenwerken beter is. Op 15 mei ondertekenden ze voor het eerst gezamenlijk een samenwerkingsverband om pleegzorg in Drenthe te verbeteren onder de naam ‘Pleegzorg Drenthe’.

Denkt u ook wel eens: pleegouder worden is echt iets voor mij?

Hebt u een ruim hart en een stabiel leven, dan zijn wij op zoek naar u. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg: alleen in het weekend, in geval van crisis, voor korte of langere tijd. Iedereen kan in principe pleegouder worden. Aarzel dus niet en kom naar de informatieavond op 15 mei in Assen. 

Webinar Omgaan met stress in je werk

Eén van de meest gehoorde opmerkingen van mensen die last hebben van stress  is: “Ik kan niet loslaten”. Waarom is het zo moeilijk om los te laten?

Oud-voorzitter Hans Simons overleden (71)

Met een zwaar gemoed hebben we er vandaag kennis van genomen dat onze oud-voorzitter van de Raad van Toezicht Hans Simons op 71-jarige leeftijd is overleden. Van 2010 tot 2018 heeft Hans de functie van toezichthouder vervuld.

Derde editie Initiatiefprijs William Schrikker van start

Voor de derde keer stelt de William Schrikker Stichting €15.000 beschikbaar voor een mooi initiatief dat een steuntje in de rug kan gebruiken. Ken jij een mooi initiatief of ben je werkzaam voor een organisatie die het geld goed kan gebruiken voor het uitvoeren van een project? Meld deze aan voor de Initiatiefprijs 2019!

1234567