Nieuws

Interview: Kwetsbaar voor criminaliteit

Wim Saris is directeur-generaal Politie, Straffen en Beschermen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is een van de thema’s binnen zijn DG. ‘Je zou misschien denken dat we hier alleen wetten en regels maken. Dat is niet zo.’

Inspectierapport Jeugdbescherming dwingt tot ingrijpen

“Het is niet uit te leggen dat in Nederland kwetsbare kinderen onvoldoende bescherming kunnen krijgen. Sterker nog, dat is diep droevig.” Dat zegt René Meuwissen, bestuurslid Jeugdzorg Nederland, in reactie op het inspectierapport ‘Kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd’ en het gelijktijdig uitgebrachte signalement ‘Jeugdbeschermingsketen in gevaar.’ 

Pamflet aan Tweede Kamerleden: Handen af van onze jeugdbeschermers!

Zondagavond 3 november hebben de gezamenlijke GI's via de NOS de noodklok geluidt over agressie, intimidatie en geweld door cliënten en ouders. In een brief aan het kabinet en de Tweede Kamer eisen ze maatregelen om hun medewerkers beter te kunnen beschermen.

'Hijltje', documentaire over pleegzorg op Omroep West uitgezonden

Pleegouders zijn bijzonder in Nederland, maar Hijltje heeft zoveel gedaan op het gebied van pleegzorg dat je er een hele documentaire mee kan vullen. En dat is dus ook gebeurd. Omroep West heeft haar en veel van haar pleegkinderen gevolgd en gefilmd hoe het is om pleegouder te zijn.

Pleegzorg-directeur Ronald van Rooden: pleegouders zijn onmisbaar!

Van 30 oktober tot 6 november is de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. Hét moment om alle pleegouders in het zonnetje te zetten voor alles wat zij doen voor de kinderen die zij verzorgen en opvoeden. Het is ook hét moment om aan het grote publiek te laten weten wat pleegzorg is, en hoe belangrijk pleegouders zijn om kwetsbare kinderen in hun eigen gezin op te voeden. Want dat is nog steeds nodig, vindt directeur Ronald van Rooden van William Schrikker Pleegzorg.

Programma Pleeggrootouderdag 2019 in Alkmaar bekend

De Week van de Pleegzorg komt eraan en daarmee ook de Pleeggrootouderdag 2019. Op Woensdag 6 november worden pleeggrootouders en hun pleegkinderen in Alkmaar in het zonnetje gezet. In sportcomplex De Meent Bauerfeind is een feestelijk programma voor ze georganiseerd door Stichting belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN).

Inspiratiegids Familiegroepsplan voor jeugdbeschermers nu beschikbaar!

Ieder gezin in Nederland heeft het recht om een familieplan te maken wanneer Jeugdbescherming in beeld komt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met hulp van de nieuwe inspiratiegids voor het familiegroepsplan krijgen jeugdbeschermers nieuwe ideeën en voorbeelden van hoe je samen met het gezin een breed gedragen plan kan maken.

123456