Webinar: Schoolverzuim

Maandag 26 februari 2018, 11:30-12:00 uur

Binnen de jeugdzorg treffen wij met regelmaat gezinnen waar er bij de kinderen sprake is van schoolverzuim. Uit onderzoek blijkt dat schoolverzuim op zowel korte termijn als de lange termijn veel problemen met zich mee kan brengen.Maar wat is schoolverzuim precies? Wat zijn bij schoolverzuim de kenmerken van zowel het kind als de omgeving?

Tijdens dit webinar zullen wij stilstaan bij verschillende kenmerken en definities. Daarnaast hebben wij aandacht voor een nieuw risicotaxatie instrument voor schoolverzuim. Met dit instrument kunnen de oorzaken van schoolverzuim in kaart gebracht worden.  

De spreker van dit webinar zijn: Charlotte Hornstra & Patricia Bakker. Charlotte en Patricia zijn beide als gedragswetenschapper werkzaam bij de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering

Aanmelden?
Stuur een mail naar opleidingen@wsg.nu en zet in de onderwerpregel “Aanmelden webinars WSG”. Vermeld in de mail duidelijk je naam, voor welke organisatie je werkzaam bent en de adresgegevens van de organisatie. Dit is nodig voor het versturen van de factuur. Je ontvangt daarna een inlogcode om de webinars te kunnen bekijken op www.jeugdzorgleertonline.nl.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de kosten of andere informatie? Klik dan hier