Nieuws

Gaat jouw cliënt een saaie zomer tegemoet?

Heb jij jongeren in je caseload voor wie de zomervakantie een lange, saaie periode is waarin hij/zij niets te doen heeft?

Denk dan eens aan een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) bij Time of Your Life! We gaan in de zomermaanden gewoon door met het aanbieden van trajecten en je kunt je jongere ook in deze periode aanmelden.

Het jaar 2020 voor WSGV samengevat in een handige infographic

Jaarlijks publiceren wij voor alle werkmaatschappijen een handige infographic waarin we het voorgaande jaar samenvatten. In de infographic vind je een overzicht van de belangrijkste feiten en cijfers van onze werkmaatschappijen over het afgelopen jaar. Het document wordt naar gemeenten en ketenpartners gestuurd om hen te informeren. Daarnaast zetten we het inzicht dat we door middel van deze cijfers krijgen in voor het verder ontwikkelen van onze dienstverlening.

De William Schrikker-cliëntenkrant is uit!

De cliëntenkrant is weer uit! Dit is een krant van cliënten voor cliënten. De cliëntenraad van de WSS JB&JR heeft een eigen krant, die cliënten thuis gestuurd krijgen per post. In de cliëntenraadkrant staan...

Ministerie positief over Time of Your Life, geslaagd werkbezoek tijdens open podium

Op maandag 21 juni bracht het Ministerie VWS een bezoek aan Crea-theater in Amsterdam waar de Time of Your Life-organisatie een open podium hield. Tijdens het evenement kregen medewerkers van het ministerie inzicht in de verschillende Maatschappelijk diensttijd-trajecten (MDT) van onze jongeren. Daniel, Esmeralda, Robert, Ot, Jace, Floor, Warda, Berry en Jally vertelden op het podium...

William Magazine voorjaar 2021 uitgebracht

De voorjaarseditie van ons magazine William is uitgebracht. Met vele verhalen van cliënten, jeugdzorgwerkers maar ook van contractmanagers bij de gemeente en criminologen. Zo zijn Carlijne Verhoef Contractmanager bij de gemeente Tilburg en Criminoloog Jan Dirk de Jong vertegenwoordigd is deze editie.

Lekenrechters in het complexe familierecht: een MUST!

Onze jurist Veronica Smits heeft een prachtig opiniestuk geschreven als het gaat om de samenwerking tussen de gedragswetenschapper en de rechter bij complexe familiezaken. In dit stuk schetst zij wat het voordeel zou kunnen zijn van van deze multidisciplinaire samenwerking voor de veiligheid van het kind. 

JR2.0 met workshop op ListenUp, 5-daags evenement van het NJR

​​Wie weet er als geen ander wat er in de jeugdzorg goed gaat én wat er beter moet? Precies, jongeren met ervaring in de jeugdzorg zelf! En hoe zet je jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid op zo'n manier in dat het ook echt wat toevoegt? Samen hebben we die antwoorden.

Uitgestelde William Schrikker Initiatiefprijs eindelijk van start

Vanaf 27 mei kunnen organisaties en instanties weer meedingen naar de William Schrikker Initiatiefprijs! De geldprijs van €15.000 komt ten goede van initiatieven die kinderen en jongeren met een beperking helpen bij het (beter) participeren in de samenleving (school, werk, vrije tijd), of hun ouders helpen bij het opvoeden. 

12345678