Nieuwsoverzicht

Webinar: Schoolverzuim

Maandag 26 februari 2018, 11:30-12:00 uur

Binnen de jeugdzorg treffen wij met regelmaat gezinnen waar er bij de kinderen sprake is van schoolverzuim. Uit onderzoek blijkt dat schoolverzuim op zowel korte termijn als de lange termijn veel problemen met zich mee kan brengen.Maar wat is schoolverzuim precies? Wat zijn bij schoolverzuim de kenmerken van zowel het kind als de omgeving? Tijdens dit webinar zullen wij stilstaan bij verschillende kenmerken en definities. Daarnaast hebben wij aandacht voor een nieuw risicotaxatie instrument voor schoolverzuim. Met dit instrument kunnen de oorzaken van schoolverzuim in kaart gebracht worden.  

Lees meer

Webinar: Help, een tuchtklacht! Wat nu?

Dinsdag 27 februari 2018, 11:30-12:00 uur.

Ow…HELP! Iemand heeft een tuchtklacht ingediend tegen mij, wat nu?
Wat betekent dit voor mij? Wie kan mij helpen en wat zijn de gevolgen?
In dit webinar vertellen jeugdzorgwerkers Chantal Stoop en Fabienne Venema van de Jeugd- en Gezinsbeschermers wat er gebeurt als je bij de tuchtrechter wordt uitgenodigd. Zij hebben al meerdere klachtzaken achter de rug en vertellen uit ervaring wat je te wachten staat.

Lees meer

Fred Teeven nieuwe voorzitter raad van toezicht Partners voor Jeugd

Op 15 februari 2018 zal Fred Teeven, voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, benoemd worden als voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd, het samenwerkingsverband tussen William Schrikker en de Jeugd- & Gezinsbeschermers. Hij volgt hiermee Hans Simons op die sinds 2010 deze functie bekleedde en per 1 juli 2018 zal aftreden. 

Lees meer
12345Laatste