Initiatiefprijs William Schrikker 2018

De William Schrikker reikt uit de opbrengsten van een erfenis, jaarlijks, een initiatiefprijs van 15.000 euro uit voor een initiatief/project dat bijdraagt aan goede, vernieuwende hulp voor kinderen, jongeren en ouders met een beperking en opvoed- opgroeiproblemen in jeugdzorgregio’s/gemeenten/wijken. Het bedrag is deels symbolisch het gaat er vooral om ‘goede praktijken’ in het zonnetje te zetten, die sinds de transitie en transformatie van de jeugdzorg zijn ontstaan en van belang zijn voor ‘onze cliënten’. Initiatieven waarvan de William Schrikker zelf financier (via diverse subsidies) en/of organisator is zijn uitgesloten van deelname. Wij zijn geïnteresseerd in elk initiatief dat het goed functioneren van cliënten vergemakkelijkt, dat laagdrempelig is, dat aandacht heeft voor de ondersteuning die onze cliënten nodig hebben, dat niet alleen ‘praat’ maar vooral ook doet. Doe mee en geef het initiatief van jouw keuze de aandacht die het verdient. De prijs wordt 5 jaar op rij uitgereikt. Het eerste jaar was 2017.

WINNAARS 2017
In 2017 won Oudergroep Klank van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rijswijk de initiatiefprijs. De tweede plaats, een bedrag van 2.500 euro, was voor Wel Thuis, een project van Humanitas.

WIE KAN DE INITIATIEVEN VOORDRAGEN?
Iedereen met hart voor de organisatie, medewerkers, ambtenaren van gemeenten, jeugdzorgregio’s, cliëntenvertegenwoordigers, verkoopadviseurs
en andere betrokken personen vragen we om mee te denken. Heb je een idee, ken je initiatieven waar cliënten baat bij zouden kunnen hebben, dien het in.

HOE WERKT HET?
Wil je meedoen? stuur dan een mail naar initiatiefprijswsg@wsg.nu. Geef daarin duidelijk aan wat het initiatief is en wat het bijdraagt aan de zorg voor kinderen en ouders met een beperking.

EN DAARNA?
Een jury, bestaande uit leden van binnen en buiten de William Schrikker, gaat met de inzendingen in februari/maart 2018 aan de slag. In het voorjaar wordt dat de winnaar van de initiatiefprijs 2018 bekend gemaakt.